Homecomingweek!
Lieve familie en vrienden,
Afgelopen week was homecomingweek op mijn school, dat houdt in een hele week in het teken van schoolspirit en heel veel lol, over het algemeen georganiseerd door seniors (de oudste jaarlaag van de school). Niet alleen in school maar door de hele stad hebben zij overal op ruiten en verkeersborden en overal met spuitbussen en decoratie alles versierd. Elke dag zijn er peprally's na school, dat houdt in dat elke dag door een andere club georganiseerd, de heel school bij elkaar komt in de gymzaal of theaterzaal en bij zijn jaarlaag zit om t ekijken naar wat ze gaan doen. En op vrijdag was dé footballgame gevolgd door het homecomingdance, inclusief homecoming king en queen (een populairiteitswestrijd onder de seniors waar de hele school stemt op wie zij vinden dat moet winnen).
Het begon afgelopen zaterdag met een powderpuff football game. Dit was een american football game op het echte veld waar de jongens spelen voor meisjes van onze school en ik dacht dat het wel grappig zou zijn om mee te doen alleen begreep ik natuurlijk helemaal niks van dat spel dus dat zag er vast geinig uit, we werden gecoached door 2 senior jongens uit het echte team die dus heel goed waren en die hebben volgens mij non stop om me gelachen haha, ik werd 2 keer getackeled en helaas geen touchdowns maar iedereen was trots op me en het was leuk om mee te doen, we kwamen er zelfs mee in de beatrice daily sun (de krant van beatrice) alleen sta ik natuurlijk net niet op de foto, ik dacht eindelijk 'the american dream' te gaan leven maar nog niet haha.
Elke dag was een themadag in welke je je kon verkleden. Maandag was duct tape dag, dus sommigen hadden complete outfits uit alle kleuren duct tape gemaakt en de duct tape sectie in walmart was helemaal leeggeroofd! De peprally werd georganiseerd door key club en da twas een dodgeball wedstrijd tussen leerlingen en leraren dus dat was grappig om te zien. Dinsdag was fake an injury (en voor seniors dress up as old people day want die vonden dinsdag en woensdag niet leuk dus gingen ze ertegenin) dus liepen er veel gewonden mensen in de school, zag er heel leuk uit. Na school 'so you think you can dance' waar de meisjes van het danceteam met senior jongens uit het footballteam gingen dansen (zet ik een filmpje van op deze site) Woensdag was hippiedag dus veel kleuren en vrede in de school, hier deden ook veel leraren aan mee en in de peprally maakten de cheerleaders de 5 genomineerden voor homecoming king en queen bekend, veel vrienden en vreindinnen van mij dus dat was leuk voor ze!Donderdag was class color day, waarin elke jaarlaag in zijn kleur gekleed ging, juniors (dat ben ik) hadden groen. En de peprally was een demonstratie van de cheerleaders. Vrijdag was school spirit day dus iedereen in de kleuren van de school, oranje en zwart. Bij de ingang kreeg je kralenkettingen in die kleuren dus iedereen deed in elk geval een beetje mee! en na school was de peprally van de leerlingenraad waar steeds iemand van elke jaarlaag een spel deed, ze gebruikten hierbij een filmpje die ik had meegholpen te maken 2 weken geleden waar ze mijn stem (zogenaamd brits accent) nodig hadden en ik dacht dat niemand dat zou merken maar toen het gespeeld was hoorde je overal : WE LOVE YOU EMMA, LETS GO HOLLAND! haha dus dat was wel leuk.
Maandagavond was ook het concert van het koor waarin ik zit van school en dat was heel leuk, ik had een kleine solo in een van de 5 liedjes die we zongen dus dat heb ik er ook op staan. Het is gefilmd door mijn vrienden en vooral Ali was erg zenuwachtig, dat kun je horen aan al de omg's op de achtergrond haha. We moesten soort van harry potter toga's aan dus dat was minder maar ik kreeg heel veel positieve reacties erna dus dat was weer leuk.
Gisteren was dus eerst de footballgame en we hebben dik gewonnen dus dat droeg wel bij aan het schoolspirit idee! Met vriendinnen had ik woensdag pompoenen gemaakt in het teken van halloweenmet in elke een letter uit het woord 'victory' en die hadden we opgelicht met kaarsjes op het veld, zag er heel mooi uit! Halverwege was er een demonstratie van danceteam, cheerleaders en band en na de wedstrijd werden de nieuwe homecoming king en queen bekend gemaakt door die van vorig jaar. Na de westrijd was dan hét feest. Het was in een park achter het footballveld, wat ze helemaal hadden verlicht dus dat zag er heel mooi uit in het donker. Het was echt een super leuk feest, bijna iedereen van school was er en nu ken ik ongeveer wel iedereen van de school! De muziek was gelukkig leuk, er was maar 1 nummer nebraska countrymuziek haha.Er werd toch wel anders gedanst, dus ik heb my Dutch moves er maar ingegooid en zo waren behoorlijk onder de indruk haha. Iedereen moest aan een blaastest geloven en er liepen maar liefst 3 politieagenten rond omdat er in het verleden blijkbaar een keer iets mis was gegaan ofzo. Na het feest met een groep naar wallmart (want die is 24/7 open) en daarna bracht taylor me thuis. Alleen was zijn benzine bijna op en in beatrice was er op dat tijdstip geen tankstation meer open dus de rest die evrder weg woonde had hij afgezet waar hun auto staat en daarna snel naar mijn huis (ik woon vlakbij hem) alleen konden we het neit vinden in het donker haha, dus we waren al bng dat we de auto moesten duwen maar toen waren we er gelukkig ik hoop dat hij het heeft gahaald tot zn huis!
Het was dus een hele leuke week en ik zal foto's en videos ervan op deze site zetten nu!
Emma
taylor ja? (6)
Lieve Emma,
Ongelovelijk hoeveel indrukken jij in zo'n korte tijd reeds hebt opgedaan. In Nederland heb je toch altijd het idee, dat de cultuur van de VS redelijk overeenkomt met die van ons, maar als ik jouw reisverhalen lees, zijn er toch echt wel grote verschillen. Geen messen in de kantine, bewaakt toezicht en veel tienermoeders, dat moet ik maar niet aan oma vertellen, dan wil ze jou daar gelijk weghalen ...Maar ik lees vooral ook, hoeveel activiteiten er georganiseerd worden en dan met name ook op sportgebied, en dat is natuurlijk onwijs leuk. Jammer dat dat volleyballen niet goed uitpakte, maar jij hebt weer andere talenten, solo zingen in het koor, stoer hoor!!! Wij kijken hier thuis elke vrijdagavond naar een nieuwe talentenjacht, The voice of Holland, daarbij zitten de jury in omgedraaide stoelen te luisteren naar de audities maar zien de uitvoerend artiest dus niet. Met als doel, zuiver op de stem af te gaan en je niet te laten leiden door een leuk koppie , welicht ook een format voor de VS en dat jij dan als onbekende rising star kan doorbreken??? Verder hebben wij afgelopen zaterdag Iris haar 11de verjaardag gevierd, met een geweldig leuk discofeest. Ze had haar hele klas (Groep 8) uitgenodigd en er waren dus zo'n 35 kinderen bij ons thuis. We hadden ook een discjockey geregeld, met echt een grote draaitafel, rookmachine en felle discolampen. Eerst zou Otto ook nog komen om op zijn gitaar nog wat voor zijn nichtje te spelen maar helaas voor Iris had hij een optreden met de band in Nijmegen. Moest vooral lachen toen de meiden op het eind van de avond wilde schuivelen, de namen van de jongens gingen in een mandje en de meiden trokken zo blind hun danspartner. Je begrijpt het al, de helft durft niet en de andere helft wilde beslist niet met dat meisje.. en die wel ging schuivelen hielden strak hun armen recht gespannen opdat er toch gauw een halve meter afstand bewaard bleef tussen elkaar...Neem aan dat jij je wel intiemer hebt begeven op de dansvloer, want je hebt wat afgefeest deze laatste week. Heel erg leuk dat je al die foto's erbij hebt gezet, dan zien wij ook echt dat je straalt en dat het goed met je gaat. Jullie hebben nu bijna Halloween en ik ga met de kinderen op 11-11 lopen met een lampion ivm Sint Maarten, maar Hugo is met name aan het aftellen totdat Sinterklaas weer komt, hij is nu 7 en heeft nog een rotsvast vertrouwen dat de Sint en zijn Pieten weer de reis op de stoomboot gaan ondernemen om hier de kinderschoenen te gaan vullen. Bizar dat je als kind dit verhaal gewoon als zoete koek slikt....En leg jij jouw vrienden in Amerika dit verhaal maar eens uit?? Goed, tot zover een berichtje uit Wilnis. Veel liefs Edwin, Liesbeth, Iris, Amber en Hugoxxx
Em! wat een leuke stories echt heeeel amerikaans! en al die activiteiten op school, super leuk, dat is wel even wat anders dan de levensbeschouwing van reijnen!!! have a great there!!!! xxxx
time* moet er nog bij hihi
Dag Emma
ik heb dit weekend samen met je moeder en nog een vriendin ( Inez) in een hotel in Bilderberg bijgekletst. Ik heb alle enthousiaste verhalen over je ervaringen in de USA gehoord. Geweldig dat je het zo naar je zin hebt. Toch waanzinnig dat je je middelbare school kunt onderbreken met een jaar ervaring in het buitenland. Geniet maar fijn, want voor je het weet ben je weer terug in Nijmegen.
X Jozien
Het was zooooo leuk!
Mis je nu alweer.
Hele dikke kus xoxo.
Lieve liesbeth,
Dankjewel voor je berricht! Erg leuk om ook te horen hoe het met juliie gaat en nog gefeliciteerd met iris, klinkt als een leuk feest en dat namen trekken ken ik inderdaad nog haha, hier noemen ze de ruimte tussen elkaar 'jesusspace' voor de grap, als je dan te dicht bij elkaar zit hoor je ' hey, you've got to save room for jesus' . En vandaag is dus thanksgiving dus gekte in de supermarkteb, gelukkige had Julie haar turkey al 2 weken in huis! En ik heb inderdaad het concept sinterklaas heprobeerd uit te leggenmvooral het deel van zwarte pieten snappen ze niet, elven zijn veel leuker volgens amerikanen! Ik zal binnekort die fotos ook opsturen en we kunnen miscchien een keer over skype bellen? Heb jij dat? Vraag maar aan mijn vader hoe dat werkt anders! Dikke kus emma