Christmasbreak
Lieve familie en vrienden,
Afgelopen anderhalve week hadden we ook hier kerstvakantie. Eerst nog 3 dagen semeserfinals waar ik me druk had gemaakt om niks want alles was weer multiple choice en toen woensdag na het laatste final van koor waar we alleen maar meer gezongen hadden heb ik met Mike en Jill de hele dag van alles in de ymca gedaan, ik heb nu nog blauwe plekken op mn bil staan van squash. Donderdag hadden we een christmasparty bij Lacey wat erg egzellig was. Zij heeft een heel groot huis in the middle of nowhere waar we met zn allenkerstdiner hadden enin haar hottub gingen en kerstfilms hebben gekeken. Vrijdag was het christmas eve en omdat mijn gastgezin protestants is gingen zij naar ene andere kerk dan ik. Ik ging mee met Ali en haar gezin naar een hele gorte mooie katholieke kerk in Lincoln en daarna hadden we kerstdiner bij haar tante waar hun hele familie was die ik met thanksgiving allemaal al ontmoet had. En die zijn héél luid haha dus dat was gezellig. Ze hadden zelfs allemaal kados voor mij ook onder de boom liggen! Hun wijk was echt helemaal verlicht met kerstdecoratie en lampionnen overal. Kerstdag heb ik thuis gevierd met Julie Jerry Justin en hun dochter Jennifer was er ook met haar man en hun kindje. Kadotjes uitgewisseld en nog een kerstdiner.
Van maandag tot vrijdag zouden we eigenlijk op vakantie naar Canada gaan maar er was een heel grote sneeuwstorm voorspelt dus toen hadden we besloten toch maar naar het zuiden te gaan, naar Oklahoma. Het was wel leuk maar hun idee van vakantie is heel veel autorijden dus we hebben het grootste gedeelte in de auto gezeten maar we hadden t wel gezellig samen. We zijn helemaal naar de historische 'route 66' geweest en naar een museum daarover wat wel heel interesant was. Vrijdagavond kwamen we rond 8 uur savonds thuis voor de jaarwisseling. Zij vierden het niet echt dus ging ik naar een vriend en daar waren een heel hoop mensen dus dat was leuk. Maar oud en nieuw is toch leuker in Nederland vind ik. Ik miste de oliebollen en champagne toch wel haha.'
Gisteren was het Snowballdance van school en dat was echt een van de leukste dingen so far. 's ochtends eerst met Jill en Maddie naar de kapper ons haar laten doen en daarna de hele dag klaargemaakt en elkaar in de lange (want het was een formeel feest) jurken gehesen. Om 5 uur kwam Trevor, mijn date, me ophalen en alles was echt als in de film. Hij had voor de bloemen gezorgd die om mijn pols gingen en op zijn jasje. Julie wou zelf een paar fotos van ons maken en Jerry vertelde hem nog even dat hij verantwoordelijk voor me is en me heel thusi moest brengen haha. Daarna gingen we naar Ashleys huis om met de hele groep fotos te maken. Maddie had geen date dus die had ik gekoppeld aan een van mijn mexicaanse vrienden, Cheo, van mijn organisatie dus het was ook weer leuk om hem te zien. Vooral hier, waar niemand zoch mooi aankleed voor iets behalve kerk maar meestal sweatpants en tshirts, was het heel leuk om iedereen zo dressed up te zien. Alle ouders en broers en zussen waren daar ook om fotos te maken dus er stonden wel 20 cameras op ons gericht zodat onze wangen echt verlamd waren van het lachen toen we eindelijk klaar waren!
Daarna gingen we naar een restaurant in Lincoln met zn veertienen en dat was ook heel leuk, iedereen keek ons aan want die hadden natuurlijk geen idee wat er aan de hand was en een meisje van een andere tafel kwam naar ons toe om te zeggen dat we er allemaal als prinsessen utizagen.
Na het eten weer terug naar Beatrice, naar het Holiday Inn hotel waar ze een hele balzaal hadden afgehuurd en het was bomvol. Heel veel gedanst en fotos gemaakt van iedereen en dat was heel leuk. Daarna gingen we met een gedeelte van de groep weer naar Lincoln om te ontbijten in IHOP, international house of pancakes, want dat is waarschijnlijk het enige dat we neit in Beatrice hebben en daar heel hard gelachen en heel veel pannenkoeken gegeten. Daarna met zn allen naar Jill en daar verder de hele middag vandaag op de bank geslapen.
Morgen begint het 2e semester op school dus ik ben benieuwd hoe ik alle nieuwe vakken zal vinden en bij wie ik allemaal in de klas zit!
Ik hoop dat jullie allemaal ook fijne kerstdagen en een mooie jaarwisseling hebben gehad!
Emma
Lieve Emma
Wat een prachtige foto's en wat sta je er super op!!
Een leuke date :-)
Wij wensen je een heel mooie leerrijke tweede helft van je verblijf daar!
Heel hartelijke groet en warme gedachten!
Ook van Tjue en Anne Liza
Em echt geweldige foto's!!!!
dag lieve nicht,
Sorry dat ik zo lang niets van me hebt laten horen maar wij hebben i.t.t jou niet zo'n leuke kerstvakantie gehad. Op 17 december pastte Edwin's moeder hier een avondje op, daar Edwin en ik een kerstdiner hadden van zijn werk. De volgende ochtend viel het mij op dat mijn schoonmoeder nauwelijks at en steeds over haar buik zat te wrijven. Uiteraard zei ze, het is niks, het gaat wel weer over. Maar daar ze al een maand niet lekker was, heb ik de huisarts gebeld en vanaf dat bezoek belanden wij in een regelrechte horror film. Edwin's moeder bleek slokdarmkanker te hebben in een vergevorderd stadium, niet meer te behandelen. Wat een afschuwelijk verdrietig nieuws en wat voelden wij ons teneergeslagen en machteloos.
Zij kon niet meer eten, daar er tumoren in de slokdarm zaten, en vermagerde snel. Onze kerstvakantie stond dus in het teken van heel veel ziekenhuisbezoekjes, om nog zoveel mogelijk bij haar te zijn. Ondanks dit grote verdriet hebben Edwin en ik wel op 1ste Kerstdag alle van Toorn's hier in Wilnis te eten gehad, maar dat weet je, want we hadden zelfs even kort verbinding met jou. Sterker nog je staat er gewoon bij op de Kerstfoto, weleens waar met je gezicht op de laptop maar toch... Tweede Kerstdag mocht mijn schoonmoeder thuis zijn en zijn we bij haar in Amstelveen geweest, maar echt gezellig was dat natuurlijk niet. Op 20 januari mocht ze naar huis om te sterven en hebben wij palletatieve thuiszorg geregeld met nachtverpleging. Op vrijdag 28 januari is zij op 79 jarige leeftijd te komen overlijden. Jouw ouders, Diny en Kees en oma van Toorn waren allemaal aanwezig bij de crematie en dat voelde voor Edwin en mij heel warm en goed. Voor Iris was het als oudste kleinkind , best heel zwaar. Zij heeft oma van der Horst het langste gekend en beseft het meest wat ze nu moet gaan missen. En verder had ze de pech dat in de week van de crematie, zij net haar CITO toetsen van Groep 8 had, hopelijk heeft ze zich ondanks dat goed kunnen concentreren. ze heeft nl schooladvies VWO + gekregen en is inmidels wezen kijken op het Amstelveen College, waar Mare ook op zit op het Alkwin Lyceum in UIthoorn, als ze daar ingeloot wordt kan ze eventueel net als jij gymnasium gaan doen of ze kan naar het Veenlandencollege in Mijdrecht, lekker dichtbij maar dan gewoon atheneum gaan doen. Ze twijfelt nog een beetje, heb jij nog tips voor haar? Heb jij voor je gevoel veel aan jouw grieks en latijn?
Verder heeft Amber recent audities gedaan voor het regenboor musical koor, ze moest een tekst duidelijk en interessant kunnen voorlezen , een kleine dans direct na kunnen dansen en uiteraard een lied zingen. En YES, Amber is door naar de volgende ronde en mag vanaf 2 maart mee reperteren aan een nieuwe jeugdmusical. En Hugo heeft vorige week zij debuut gemaakt op het voetbalveld, hij stond inmiddels bijna 1 jaar op de wachtlijst van de plaatselijke voetbalvereniging en zowaar was er nu plek. Hij moet op de woensmiddag trainen, dat is geen probleem. Maar hij schijnt ook elke zaterdagochtend om 8.15 te moeten komen voor onderlinge wedstrijdjes.... daar word ik niet echt blij van?!!Maar eens kijken hoelang hij en ik dit gaan volhouden?? Op mijn werk is het ook heel spannend geweest daar het werkgebied waar ik manager voor was (Haarlemmmermeer) door de Gemeente eruit geknikkerd is als zorgaanbieder in die regio. Elke 2-4 jaar mag een Gemeente opnieuw aanbesteden en kan dan besluiten om een huidige zorgaanbieder de gunning niet te geven, en dat betekent collectief ontslag voor 300 vrouwen die voor Amstelring in dat gebied werkzaam waren maar ook ontslag voor de admin. krachten, planners en managers van dat gebied. Kortom, ook ik zou ontslagen worden of op z'n minst boventallig worden...Uiteindelijk kon ik aanblijven voor minder uren op Amsterdam en naar het er nu naar uitziet kan ik in maart weer al mijn oude uren gaan werken maar dan op Haarlem. Zo zie je maar weer ook met een vast dienst verband van jaren, kun je toch zomaar opeens je baan verliezen. Heb jij al enig idee, wat je straks wil gaan doen, als je het VWO hebt afgerond?? Otto heeft nu zijn draai wel gevonden en heeft het prima naar zijn zin. Maar goed nu nog een paar maanden Amerika, en jeetje Emma wat heb jij inmiddels al onwijs veel leuke dingen gedaan en ondernomen. En ik dacht dat ik veel foto's maakte maar ik heb er duidelijk een concurrent bij gekregen in de familie... Echt heel leuk dat jij die foto's plaats, want zo kunnen wij zien hoe het er daar aan toe gaat.
Succes met je nieuwe schoolvakken, veel plezier en de hartelijke groeten van Edwin, Liesbeth, Iris, Amber en Hugo!!!